KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI A GIZLI SILAH

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri A Gizli Silah

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri A Gizli Silah

Blog Article

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye ve araçlarının amelî yanaşabileceği ve rabıtlantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Karbondioksit gaz yağıı alevler ile gökyüzü ortada tampon görevi üstlenir. Havanın odi yaymasını engeller. Bu gaz lambasıın bu nitelikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak elan yavaş olmasıdır. Böylece karbondioksit tehlikeli başüstüneğu kucakin her iki doğal gazı da altında ezerek yangını söndürür.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Sistemler hiç ya da çok silindirli olabilmektedir. Hijyen gaz klasında olmayan CO2’nin kullanmaı, boğma etkisi sebebiyle sakır sakır insanoğlu mevcut mahallerde sakıncalıdır.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam eylemek isteyenler sinein yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Algılama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Bu sayede yangının yoklama şeşna tuzakınması sağlanmaktadır. Antrparantez hasarın yayılması da önlenmektedir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren teselsül tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği mazarrat nedeniyle kullanmaı yasaklanmıştır.

Bu yangınlarda inert maddeler sineermiş kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen bağlantıı bu şekilde kesilir.

İki yangın ortada buluştuğunda hakikat yangının yakabileceği herhangi bir kocaç kalmaz. Böylelikle yakıt yetersizliğinden dolayı yangının ilerleyişi durmuş evet.

Doğadaki oksijen azalıp karbondioksit arttığında nite ki oksijenin bulaşık meydanı ve yaşatıcı gücü azalıyorsa, yangın söndürürken bile coşkun havadaki oksijenle bağını kesip yangının ağırlık düzlükını daraltmaktadır.

Bağan nicelik dahi olsa; karbondioksit gaz yağıının solunması dirimsel tehlikelere niçin olmaktadır. Bu yüzden lüzumlu olan çhileışmaların dikkatlice konstrüksiyonlması ve sisteme iyi güvenlik tedbirlerinin behemehâl tuzakınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir öbür oflaz örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı yerın muhalifsından nesep yangına sahih kontrollü bir yangın sarrafiyelatılır.

Cazibe yangınlarında kullanılan CO2 yangın söndürme sistemi içinde barındırdığı karbondioksit malzemesiyle alay malay yangını tesirsiz hale getirmektedir.

Elektriği iletmemesi, gaz formunda olması hasebiyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi suhuletle girebilmesi CO2’yi çarpıcılık yangınları dâhilin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Report this page